Leerlingen en studenten

We willen allemaal aan dat ‘perfect plaatje’ voldoen met een zo hoog mogelijke studie, een goed betaalde bijbaan, uitgaan, op top niveau sporten en de leukste foto’s online zetten?

Maar wat als dat nou niet lukt? Wat als je je eigenlijk de hele dag somber voelt, en veel stress ervaart door te veel druk?  Is het normaal dat ik zo zenuwachtig ben? Is het normaal dat ik mijzelf pijn doe?  Dan zou er wel eens sprake kunnen zijn van psychische klachten.

Psychische gezondheid een lastig onderwerp om bespreekbaar te maken in de klas. Ik wil de leerlingen graag meegeven hoe ze er met elkaar over kunnen praten.

Vanuit ervaringsdeskundige perfectief ga ik in gesprek met leerlingen. We doen opdrachten, en ik vertel mijn levensverhaal. En ik help te leerlingen om in te zien wanneer zet je de stap naar hulp het beste kunt zetten ?

Na de les hoop ik in ieder geval iedereen aan het denken te hebben gezet. Om zo uiteindelijk de leerlingen die met psychische klachten lopen, niet langer twijfelen om echt hulp te zoeken.

“Iedereen ziet jouw lach, maar niemand ziet jouw last.”